New Work - Kitchen Before and After.

The Kitchen - Before. This was a former showroom kitchen.


The previous kitchen did not allow direct access from the front door.

The Kitchen - After.

We used bamboo flooring and Corian on the island benchtop.

The kitchen tap with presence!

An upstand on the island creates division and a place for the powerpoints at each end.

A glossy black fridge.

The tiled splashback inserted with an art glass tile on the left.

Brushed stainless steel benchtop to match the freestanding oven.

Bamboo was continued on the island as the surround for the shelving at the end.

Double rangehood hidden in the cupboards above for the extra wide hob.
The commissoned art tile all lit up.

The art tile with light off.

We kept the client's chemistry collection from the previous kitchen and amped it up with some interesting lighting.

The lights slowly change colour - a disco in the kitchen!


Here is a kitchen that I designed and managed last year. I re-visited a few weeks ago and took some photos - I enjoyed seeing it again and to be reminded of the great transformation!
What I liked about this job was while the clients had some typical kitchen design requests like more storage, better flow, new bigger and better oven (had to come from Italy!), lots of drawers; there were other more interesting requests - they had commissioned an art tile for the splashback, they had a chemistry collection (signage, bottles) to display, they were keen on interesting lighting, they had a small scale art glass collection to display as well as a request for certain materials like bamboo flooring. I enjoyed working on this job and liked the surprises that my client handed me to work with.
Photographs by Charlotte Minty.

No comments:

Post a Comment